MBS Pllagdieren Bestrijding

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Plaagdierbeheersing


Wij zijn gecertificeerd voor het bestrijden van plaagdieren.
Hieronder vind u meer informatie over verschillend ongedierte wat door ons vakkkundig opgeruimd wordt.

Houtaantastende Insecten

 

Houtworm

De houtworm laat kleine ronde gaatjes van een tot twee millimeter achter in het hout. Hier zitten de larven van de houtworm net onder het oppervlak van het hout. De houtwormen leven gemiddeld 3 tot 5 jaar. De gewone hout wormkever heeft een donkerbruine kleur en is 3 tot 4 millimieter groot.

Boktor

De gaatjes van de boktor zijn groter en meer ovaal. Boktorren zijn gevaarlijk omdat ze het hout tot in de kern opeten. De boktor ondergaat een grote en volledige gedaanteverwisseling. De ontwikkeling van een ei tot een volwaasen boktor duurt 3 tot 11 jaar. De huisboktor richt de meeste schade aan.

Houtwormen & boktorren bestrijden

Houtwormen & boktorren kunnen diep in het hout verborgen zitten. Houtworm en/of boktor bestrijden is specialistisch werk, hiervoor heft MBS plaagdieren bestrijding de juiste expertise in huis. Door de juiste behandeling voorkomt u dat de stabiliteit van de houten constructies niet verder verzwakt.

Mollen

Deze dieren zijn weliswaar niet schadelijk voor de volksgezondheid, maar ze kunnen wel degelijk veel schade aanrichten!
Het is vervelend als de - met veel geld en liefde – aangelegde tuin en het gazon er uitzien alsof er een bulldozer aan het werk is geweest.
Denk maar eens aan uw terras en tegelpaden die verzakken en gazons die omgeploegd worden.
Eén mol kan per dag een gang van zo’n dertig meter graven!
Ook op golfbanen, campings, bedrijfsterreinen en in parken kunnen deze dieren een ware ravage aanrichten.
Bij dijken kan het nog gevaarlijk zijn als er mollen zitten, de dijken kunnen er erg door verzwakken met alle gevolgen van dien.

 

Mieren

Mieren zijn insecten die over de hele wereld voorkomen. Ze kunnen zowel binnen als buiten voor heel wat problemen zorgen. Ze zijn niet alleen vervelend maar ook erg onhygiënisch.
Ze kunnen via hun urine en ontlasting ziektekiemen verspreiden, waardoor voedselvergiftiging kan ontstaan. Terrassen en tegelpaden kunnen verzakken waardoor u zich zelf kunt verwonden.
Zo kunnen houtmieren grote schade aan bouwkundige constructies veroorzaken.

Zilvervisjes

Zilvervisjes leven in vochtige, koele en donkere ruimtes met een luchtvochtigheid van 75 tot 90 procent. U treft ze dan ook vaak aan in het toilet, de badkamer en de keuken.
Maar ook in nieuwbouwwoningen zijn geliefde verblijfsplaatsen voor zilvervisjes vanwege het vocht in de nieuwe muren en in het gebruikte hout. Ze kunnen dan ook veel schade aanrichten aan behang, kleding, foto’s, zijde en voedsel.
Ze eten dan ook graag koolhydraten, zoals zetmeel, cellulose en suikers.

Papiervisjes

Zoals de naam al doet vermoeden eet het papiervisje papier. Vooral oude boeken, archieven en kranten zijn niet veilig. Ook postzegelcollecties, bankbiljetten en oude documenten staan op het menu. Papiervisjes leven in het donker tussen papier en boeken. Ze komen in uw huis door mee te reizen met oude boeken, kranten, papier of oude kleding.


Wespen

Hoewel wespen nuttige dieren zijn, kunnen wespen in sommige situaties voor veel overlast zorgen.
Voor mensen die allergisch en/of overgevoelig zijn voor wespensteken, kan een wespensteek zelfs dodelijk zijn. Ze kunnen dan ook zeer hinderlijk zijn voor u zelf en/of spelende kinderen.
Door verschillende weringsmaatregelen kun je eventuele overlast proberen te voorkomen, zoals horren voor uw ramen plaatsen, vuilcontainers en afvalemmers goed te sluiten.
Helemaal voorkomen zal niet (altijd) lukken, wespen komen op zoetigheid af, je kunt ze dan ook weglokken door ergens anders een zoete lokstof te plaatsen of op te hangen.

Vlooien

Vlooien zijn kleine, donkerkleurige, springende insecten (parasieten) die leven van huisdieren.
Na een bloedmaaltijd legt een vlo vier tot zes eieren, die met een optimale temperatuur na twee á drie weken uit komen. De larven die uit de eitjes komen voeden zich eerst met de uitwerpselen van vlooien dat in de naden en kieren van huizen zit. Hierna verpoppen ze zich. Deze poppen liggen een week of twee tot maximaal 1 jaar in de naden en kieren, zolang er niemand in de woning is verpoppen ze zich niet.
Zodra de bewoners terug zijn komen de poppen uit, ze zoeken direct een (bloed)gastheer, mens of dier. Zo kun je bij thuiskomst door tientallen vlooien tegelijk worden besprongen. Dit kan dan jeuk en huidallergie veroorzaken.

Bedwants

Een bedwants, ook wel een wandluis of een bedluis genoemd, is een parasitair insect dat gemiddeld ongeveer 6 mm lang is en zichzelf voedt met het bloed van mens. Ze kunnen lang (tot 35 weken) zonder voedsel. Ze zijn roodbruin van kleur, na een ‘bloedmaaltijd’ worden ze donkerrood. Bedwantsen houden niet van licht. Na een nachtelijke bloedmaaltijd bij de mens gaan ze terug naar hun donkere schuilplaats. Bedwantsen kunnen alleen leven in de directe nabijheid van mens en komen het meest voor in slaapkamers. Als u uitwerpselen in de vorm van bruinzwarte puntjes op lakens, plinten of rondom schilderijen en stopcontacten aantreft, dan kunt u last hebben van bedwantsen. Bedwantsen kunnen zich makkelijk verspreiden omdat ze vrij snel lopen, ook tegen plafonds. Via scheuren en naden in muren en leidingen komen ze in andere slaapkamers. Via bagage, meubilair of beddengoed komen bedwantsen in andere woningen terecht.
De klachten na beten van een bedwants, kunnen variëren van geen reactie tot uitgebreide huidklachten, die waarschijnlijk nog dagen na blootstelling kunnen ontstaan. De wondjes genezen over het algemeen snel. Soms komen huidinfecties voor. Als de bultjes worden opengekrabd ontstaan littekens. De rode vlekjes zijn pas na enkele weken volledig verdwenen. De aanwezigheid van bedwantsen kan voor mensen een behoorlijke belasting betekenen, vooral door de paniek die erdoor kan ontstaan.

Knaagdieren

De Rat

Noem het woord “ratten” en mensen hebben gelijk de rillingen over hun rug lopen.  We denken gelijk terug aan de horrorverhalen van de 14e eeuw,  waar tientallen miljoenen mensen  bezweken aan de “zwarte dood”.  Veroorzaker: de Rat.
Naast het aanbrengen van knaagschade aan kabels en voedselvoorraden, is het nog veel belangrijker dat ze een ernstig gezondheidsrisico vormen voor mensen (en dieren).  Ratten verspreiden ziektes met hun speeksel, uitwerpselen en urine én zijn tevens drager van bacteriën, parasieten en virussen. In de derde wereld is de bruine rat nog steeds één van de belangrijkste overbrengers van ziektes.

Ziektes die ratten onder andere overbrengen zijn:
•de ziekte van Weil;
•hantavirus;
•de pest;
•en rattenbeetkoorts.

Je kan zelfs al ziek worden van het aanraken van door ratten besmette plaatsen!

Muizen

Muizen staan bekend als dragers van ziektes, die ze verspreiden via hun uitwerpselen, urine en speeksel.
Muizen veroorzaken dan ook vaak veel schade. De kans bestaat daarnaast ook dat ze aan de elektrische bedrading gaan knagen, waardoor er kortsluiting of lekstroom met zelfs brand als gevolg kan ontstaan.
Muizen die knaagschade aan uw voorraden veroorzaken kunnen bacteriën, virussen en parasieten bij zich dragen die een gezondheidsrisico kunnen zijn voor mensen en huisdieren. Muizen verspreiden ziekteverwekkers via hun urine en uitwerpselen. Infecties kunnen ontstaan doordat wij de uitwerpselen aanraken met onze handen, of door het eten van door muizen besmette voeding.

Muizen kunnen verschillende ziekteverwekkers bij zich dragen. De meest voorkomende noemen we hieronder:
Salmonella - Een bacterie die voedselvergiftiging veroorzaakt. Muizen laten in hun looppaden keutels en urine achter op het aanrecht en in keukenkastjes, waardoor voedsel besmet kan worden.
Leptospirose - Ook wel bekend als de ziekte van Weil. Leptospirose wordt overgedragen door de urine van muizen.
Hantavirus - Dit virus wordt verspreid door muizenkeutels.

Vliegen

De klustervlieg is een vlieg die in het najaar de gebouwen binnenkomt om te overwinteren.
Daar kunnen ze in grote getale voorkomen, waardoor er veel overlast ontstaat. Ze zoeken dan een rustige plaats uit waar ze allemaal op elkaar kruipen om elkaar warm te houden. Vandaar de naam klustervlieg. In het voorjaar verlaten de vliegen de gebouwen waardoor er weer overlast kan ontstaan. De vrouwtjes zet haar eieren af in een scheur of spleet in de grond. De larven die uit de eitjes komen leven van regenwormen, zij eten de wormen van binnen uit op. In de zomer verpoppen de larven zich en kruipen na het popstadium als volwassen vlieg uit de grond.

Kamervliegen kunnen in zomermaanden voor veel overlast zorgen. De ontwikkeling van deze vliegen vind plaats in rottend organisch materiaal. Naast het feit dat vliegen zeer hinderlijk kunnen zijn, staan ze ook te boek als beruchte ziekteverspreiders. Aan poten, monddelen en haren, alsmede via de uitwerpselen, nemen ze allerlei ziekteverwekkende bacteriën en virussen mee, die een gevaar opleveren voor mens en huisdier.
Veel vliegenoverlast is te minimaliseren door de juiste weringsmaatregelen te treffen bijv:
• Afval tijdig verwijderen.
• Goed afsluitbare afvalemmers en -containers gebruiken.
• Op boerderijen mest z.s.m. afvoeren en mestgoten en stalvloeren schoonhouden.
• Voedingsmiddelen en grondstoffen daarvoor niet onafgedekt laten staan.
• Waar mogelijk vliegengaas aanbrengen, horren lintgordijnen of flapdeuren plaatsen.

Fruitvliegjes komen vooral in de zomermaanden voor.

Maar ook als u over ander ongedierte vragen heeft, schroom niet stel ze ons.
Wij kunnen u helpen om van de ongewenste plaagdieren af te komen.



Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

­